Even gewoon een kletsje om de dag te breken

Mevrouw Koning, jonge senior, alleenstaand met een goed gevuld leven tot nu toe. Leuke en minder prettige gebeurtenissen, ze kan erover meepraten. En dat doet ze dan ook graag: praten. Ze maakt graag een kletsje met andere bezoekers als ze boodschappen doet bij de supermarkt. Maar nu, in deze tijd, is het allemaal anders. 

Zekerheid voor alles
"We houden letterlijk en figuurlijk afstand" zegt ze. "Je wilt niemand in gevaar brengen, en jezelf ook niet. Zo stond ik vanochtend op met een neusverkoudheid. Normaal maak ik me er niet druk om, maar nu ben je gelijk een stuk voorzichtiger. Dus ik blijf een dagje binnen voor de zekerheid. Tja, dan is het wel gelijk heel stilletjes zo." 

Goede intenties
Op social media ziet ze een bericht over Whapp, de app van WeHelpen om in contact te komen met buurtgenoten. Ze meldt zich aan en krijgt gelijk zelf een vraag. "Een dochter vroeg wat hulp voor haar moeder. Ik heb via de chat gereageerd. Achteraf bleek het toch niet nodig: die mevrouw kon het zelf. Prima wat mij betreft, ik heb in elk geval mijn goede intentie laten zien." 

Komt goed
Op haar eigen vraag om een kletspraatje is nog niet gereageerd. "Maar ik heb geduld, hoor. Ik houd mezelf bezig en heb ook contact met het vrijwilligerscentrum hier in de stad. En als straks alles weer een beetje normaal is, dan ga ik op zoek naar een fietsmaatje. Lekker samen de buitenlucht in. Komt vast goed."
 

{##}